Njut av vad Ölands krögare dukar fram

Ölands Krögarförening har 42 medlemmar. Vi arbetar med att värna svensk matkultur i allmänhet den öländska i synnerhet.

Inom Ölands krögarförening arbetar vi ständigt med att utveckla samarbetet dels medlemsföretag sinsemellan, dels med lokala producenter - allt för att ge Öland en välrenommerad matkultur.

Ölands krögarförening verkar för att skapa goda relationer med leverantörer inom sektorn, både när det gäller matinköp och marknadsföringsåtgärder.

Vi arbetar aktivt med att förlänga turistsäsongen och vill göra ännu fler ansträngningar för att se till att besökare under icke turistsäsong blir informerade om vad som är öppet.

Inom krögarföreningen vill vi verka för god miljö, bl. a genom att samordna leveranser och i möjligaste mån använda råvaror från lokala leverantörer. Tillsammans arbetar vi med utbildningar som ska leda till ökad kunskap och kvalité hos våra medlemsföretag.

Styrelsen arbetar för goda kontakter med olika tillsynsmyndigheter inom de båda öländska kommunerna.

Vi hoppas att ett besök hos någon av medlemmarna i Ölands Krögarförening blir ett trevligt minne för såväl fast bosatta som tillfälliga gäster på vår vackra ö.

Ölands Krögarförenings styrelsen består av:

• Gunnar Aldestam, Kackelstugan, ordförande
  • Susanne Edén, Seasalt Kitchen, kassör